Машина за спољашње прање локомотива, која се налази у погону ЗОВС – а у Макишу, на 1. колосеку хале „А“, са чијим се ремонтом започело крајем јуна, пуштена је у рад, јуче, 30. јула .

Ремонту, који је извршен након 12 година, за мање од месец дана, претходила је поправка водоводне инсталације за напајање хале градском водом. За ове радове предузеће „Србија Карго“ издвојило је око милион динара, али целокупан посао, који је обавило предузеће „EL MONT TIM“ d.o.o. из Београда, коштао је мање од предвиђеног износа, чиме је остварена и додатна уштеда предузећу.
У оквиру ремонта извршена је репарација хидрауличног дела са заменом црева и електромагнетних вентила за покретање кабине и пултова, пумпе и прскалица за воду високог притиска, поправљен је главни резервоар, репарирани су командни пултови у управљачкој кабини и на пултовима оператера, а замењен је и заштитни плашт на главној кабини и офарбано комплетно постројење.

Пуштањем у рад овог постројења умногоме је олакшан посао нашим запосленима, који су до сада посао прања локомотива обављали ручно, што је тежак и мукотрпан посао, а свакако по технологији одржавања локомотива неопходан и обавезан.