На прузи Ниш – Зајечар, између железничких станица Матејевац и Сврљиг, ноћас у 00:36 сати, дошло је до исклизнућа пет вагон цистерни из састава воза 52792, који је превозио фосфорну киселину из правца Прахова за Шабац. Ни једна од цистерни није преврнута, само су делимично исклизнуле из колосека, нису оштећене и нема никаквих цурења, тако да безбедност становништва, као ни животне средине није ни на који начин угрожена. Комисија железнице је изашла на лице места и прецизно ће утврдити узрок овог ванредног догађаја.
Прве две цистерне су враћене на колосек и у току је враћање треће цистерне, изјавио је генерални директор „Србија Карга“ Душан Гарибовић.
„Јутрос у 4.00 сата започело се са расчишћавањем терена и прве две цистерне су враћене на колосек, а у току је враћање и треће, које ће затим бити превезене у станицу Матејевац, након чега ће се приступити враћању на колосек и преостале две цистерне. Истовремено, локомотива са првих седам цистерни је упућена у станицу Ниш“, рекао је Гарибовић.