Поред спомен обележја код железничког моста на улазу у Грделичку клисуру, јуче је одржана комеморација у знак сећања на један од најтрагичнијих догађаја, који је обележио НАТО бомбардовање Србије 1999. године. Прошло је 19 година од како су НАТО авиони гранатирали путнички воз 393, на мосту преко Јужне Мораве и том тренутку, на најсуровији начин, зауставили животе преко педесет људи, њихове наде и наше право да будемо са њима.Тужном скупу, обратили су се представници „Србија Воза“ и „Инфраструктуре железнице Србије“, Весна Брајовић и Милан Шеган, као и градоначелник Лесковца, Горан Цветановић.
Морамо се надати да ће једном породице страдалих, добити бар неки одговор на питања која се прожимају све ове године, као и да ће кривци за овај злочин, који је назван „колaтерална штета“ одговарати и бити приведени правди. Одајући почаст, ми показујемо да их никада нећемо заборавити, показујемо да никада нећемо заборавити неправду нанету нашој земљи, рекао је Цветановић.

Поред породица страдалих, делегације града Лесковца, организације бораца и ветерана рата, пошту су одали и положили венац представници „Србија Карга“, помоћник генералног директора за вучу и возна средства, Милорад Ангеловски и Тања Чворовић, као и делегације остала три железничка предузећа.
Након завршеног комеморативног скупа, помоћник генералног директора за вучу и возна средства, Милорад Ангеловски, одржао је неколико радних састанака са запосленима у Карго секцији Ниш у Црвеном крсту.

Том приликом посећен је депо електролокомотива, вуча возова, зграда техничке службе са оперативним одељењем, као и одмаралиште. Запослени су имали прилику да размене мишљења, дају своје идеје и сугестије, како би се услови и технологије рада још унапредиле.