Традиционално, 16. пут за редом, компанија Сименс је организовала Конференцију посвећену својим садашњим и потенцијалним корисницима у Дизелдорфу, 4. и 5. јуна. Ова манифестација је пружила могућност размене информација са партнерима, као и упознавање са новитетима, техничким достигнућима и иновацијама Сименсових најсавременијих локомотива. Конференцији су испред „Србија Карга“ присуствовали генерални директор, Душан Гарибовић и извршна директорка за развој и заједничке послове, Мира Вукмировић.

Речи добродошлице упутио је заменик директора Siemens Mobility Locomotives, Albrecht Neumann и уједно присутне упознао са пословањем и напретком компаније, током последњих неколико година. Том приликом је истакао значај оваких окупљања, јер кроз интерактивну комуникацију, њихова компанија ослушкује потребе и жеље својих комитената, иницијативе и предлоге и самим тим се труди да унапреди и на најбољи могућ начин прилагоди своје услуге према партнерима, међу којима су између осталог и одржавање, набавке резервних делова, дигитална подршка, модернизација, обука и сл.

Најзначајнијим партнерима, међу којима је и наша компанија, указана је посебна част и уручен прикладан поклон. Уследила су интересантна предавања и презентације оператера, пружалаца логистичких услуга, као и тима Siemens Vectron. Програмом су биле обухваћене теме из најразличитијих области: модернизација система продаје, технологија уштеде енергије и очувања животне средине, дуалне локомотиве, које тек треба да се на нађу на тржишту, Европски систем за контролу возова (ETCS), као и многих других. Након завршетка званичног дела Конференције, наставило се са разменом утисака и дискусијама у модерно редизајнираном некадашњем депоу, обогаћеном изложбеним простором, антиквитетима, свечаним салама и пратећим садржајима.

Наредног дана уприличен је обилазак једног од највећих светских центара за тестирање и валидацију возног парка, који се налази у области Wegberg-Wildenrath. Током посете овом Центру, гости су могли да виде широк спектар најразличитијих возних средства, како Сименсових, тако и њихових клијената. На једном од полигона организована је пробна вожња новог Сименсовог модела локомотиве Smartron, где је генералном директору омогућен боравак за командним пултом у управљачници.