Осврт и поглед на претходну, надасве успешну пословну годину, крунисан је проширењем Уговора са компанијом Siemens AG Austria, крајем децембра, о куповини још 8 вишесистемских Vectron локомотива. На тај начин наша компанија је успела да реализује и други део кредитног аранжмана EBRD IV у висини од 32 милиона евра.
Подсећања ради, први део кредитног аранжмана „Србија Карго“ је реализовао 24. маја 2018. године, потписавши Уговор за куповину првих 8 „Вектронки“, такође у висини од скоро 32 милиона евра, чија се испорука очекује у фебруару и марту текуће године.
Као и претходни Уговор, испред „Србија Карго“ а.д. потписник је био генерални директор, Душан Гарибовић, а испред компаније SIEMENS AG Austria, Karl Strasser технички директор групације Mobility, Возна средства и Georg Novak Gelter, комерцијални директор групације Mobility, Возна средства.

Вишесистемске локомотиве, Siemens Vectron су право решење због могућности саобраћаја на електрифицираним пругама са различитим системима напајања електричном енергијом (једносмерна и наизменична), имају максималан учинак од 6,4 MW и достижу максималну брзину од 160 km/h.

Набавком ових 16 локомотива, изузетно флексибилне генерације, које испуњавају садашње и будуће европске стандарде по питању екологије, буке, уштеде енергије, наша компанија ће постати лидер по питању квалитета и безбедности, као и савремености возног парка у региону, и моћи ће да конкурише за превозе робе заједно са превозницима из земаља Европске Уније.
Евалуацијом протеклог периода, у коме је „Србија Карго“ а.д. реализовао велики број нових пројеката у области свог пословања, базираног на доброј пословној политици, стратегији, квалитету и поузданости, а заснованој на модерној организацији и офанзивној комерцијалној политици, потврђен је статус једне од најуспешнијих компанија које се баве железничким транспортом робе у региону.

Оставите одговор