Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, отворила је данас на Калемегдану, заједно са генералним директором “РЖД интернешенелa” Сергејем Павловим, изложбу фотографија “Путеви, лица, хоризонти” и том приликом истакла да изложба показује не само шта све руске железнице раде у свету, него и како ће српске железнице изгледати у периоду пред нама.
Приликом обраћања присутнима, Михајловићева је изјавила да Србија и Русија имају не само добре пријатељске, него и политичке и економске односе, као и да је интерес Србије да се повезује са окружењем.


“Можемо се похвалити одличном сарадњом у области инфраструктурних пројеката са једном од најбољих светских компанија, која запошљава више од 800.000 радника у свету. Желимо да железнички саобраћај постане доминантан у Србији и велика ствар је што на томе радимо са овом компанијом. Поред тога, економски односи две земље су све бољи, а трговинска размена са Руском Федерацијом прошле године износила је скоро милијарду евра“, рекла је она.

Сергеј Павлов је захвалио потпредседници Михајловић на свеукупном залагању и посвећености на реализацији пројеката у железничком саобраћају.


“Данас отварамо изложбу која приказује пројекте које РЖД реализује, али и људе који на њима раде, природне лепоте Русије, модерне технологије и све оно што Русију чини великом. Хвала Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и потпредседници Михајловић на подршци, залагању и одличној сарадњи коју имамо”, рекао је Павлов.
Поред бројних званица, свечаном отварању изложбе присуствовао је и генерални директор „Србија Карго“ а.д. Душан Гарибовић.