Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, povodom današnjeg udesa između železničkih stanica Ripanj tunel i Klenje, medijima je uputilo saopštenje sledeće sadržine:

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture insistiraće kod železničkih preduzeća na tome da se utvrde sve činjenice i kazne svi odgovorni za današnji incident u Ripnju, gde je putnički voz naleteo na lokomotivu “Srbija karga”, koja je stajala na otvorenoj pruzi.

Mnogo toga urađeno je u prethodnih nekoliko godina da Srbija dobije modernu železnicu, počev od novca koji je država obezbedila da se obnovi više od 220 kilometara pruga širom Srbije i nabavi 48 novih putničkih vozova, do reformisanja železničkih kompanija kako bi poslovale efikasno i održivo.

Nećemo dozvoliti da bilo čija neodgovornost, nesavesnost i kriminal ugroze ogroman trud i rad hiljada zaposlenih u železnici, u menadžmentu kompanija i resornom ministarstvu, koji čine sve da Srbija dobije efikasan, pouzdan i siguran transport železnicom.

Železnica pripada svima, i građanima koji je koriste, i zaposlenima na železnici, koji su posebno odgovorni da čuvaju imovinu železnice i vode računa o svakom putniku.

Bezbednost putnika je uvek na prvom mestu i insistiraćemo na tome da se sve okolnosti u vezi s jutrošnjom nezgodom do kraja ispitaju, da se utvrdi ko je u incidentu učestvovao, kao i da železničke kompanije najoštrije kazne odgovorne, – navodi se u saopštenju koje je medijima uputilo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.