Поводом годишњице рада Владе Републике Србије, а у организацији Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, које води потпредседница Владе проф. др Зорана Михајловић, синоћ у 19 часова, свечано је отворена прва мултимедијална изложба инфраструктуре, под називом „Настављамо да правимо добре вести“. Ова несвакидашња изложба је организована у простору зграде старе железничке станице и за посетиоце биће отворена до среде, 4.јула од 10 до 20 часова.

Током трајања изложбе, посетиоцима ће бити омогућено да обиђу штандове свих предузећа која раде у оквиру Министарства. Такође, ово је јединствена прилика да се сви који обиђу простор железничке станице, директно упознају са пројектима, да уђу у Титов Плави воз, виде најсавременија возна средства, сву механизацију за прављење путева, железничке грађевинске машине, дронове, чамце, речне бове, симулатор за превртање аутомобила Агенције за безбедност саобраћаја и друге експонате. За наше најмлађе суграђане, обезбеђен је дечији кутак са разноврсним креативним садржајима.

Бивше билетарнице претворене су у шалтере свих институција и јавних предузећа која су под окриљем Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, на којима ће грађани моћи да добију све неопходне информације везане за та предузећа. Вестибил станице, красе изложени радови и рукотворине жена са села, израђени у оквиру иницијативе „Упослимо 1000 жена у руралним подручјима“.

Свој заједнички, интересантан и запажен штанд имала су све четири железничка друштва, на којем је дељен промотивни материјал, а за посетиоце је организована и наградна игра. Железнички штанд обишао је генерални директор, Душан Гарибовић и том приликом поздравио наше најмлађе колеге, које ће нас представљати током изложбе.

Бројне високе званице и посетиоце, поздравила је потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић рекавши: „ Данас желим да позовем нове људе, младе људе који завршавају факултете, као и оне искусне који раде вредно, стручно и одговорно у многим компанијама, институтима, малим и средњим предузећима да нам се придруже. Јер знам да у вама има снаге и храбрости, али и енергије да мењамо Србију. Данас је за Србију најважније да се повезује, јер се само тако развија и напредује. Важно је и да се Србија модернизује, да има брзе и безбедне путеве и пруге, али и болнице, школе, музеје, какве имају друге земље у Европи.“ Такође је изјавила да је на једној оваквој несвакидашњој изложби, хтела да представи грађанима шта све ради ово Министарство, као и да се представе људи који граде Србију.