О здрављу се највише прича када је оно, нажалост, изгубљено или угрожено. Због тога је много боље мислити о њему превентивно.

Како смо напоменули током претходне акције превентивних прегледа, која је спроведена у септембру месецу, да је ова идеја наишла на велику заинтересованост запослених, квалитетна и продуктивна сарадња генералног директора наше компаније, Душана Гарибовића, председника Синдиката Србија Карга, Зорана Дашића, председнице Актива жена, Марије Косановић и директора Завода за здравствену заштиту радника железнице Србије, др Влада Батножића, настављена је у истом духу.

Акција се успешно наставља и у новембру, а поред Београда, спроводи и по здравственим установама у Чачку, Нишу и Новом Саду. Један део пријављених радника већ је обавио своје систематске прегледе, док преостали заинтересовани чекају свој ред. Новитет овога пута је и додатни преглед густине костију за колегинице старије од 50 година. Генерални директор Душан Гарибовић захвалио се свим учесницима на показаној иницијативи и разумевању, као и на успешној реализацији ове надасве хумане акције.

Свима треба да буде на уму да здравље несумњиво није све, али без здравља све постаје безначајно! Зато се надамо да ће доћи време када ће однос према здравственој превенцији постати тест хуманости друштва.