Нови ред вожње на српским пругама, ступио је на снагу у ноћи између 08. и 09. децембра и важиће до 14. децембра 2019. године.
Као и сваке године, пословодство „Србија Карга“ је прелазну ноћ провело на терену и са запосленима. Генерални директор, Душан Гарибовић и извршни директор за саобраћај, мр Владимир Булатовић, боравили су у Новом Саду и Суботици.

Према железничким правилима, генералном директору у Новом Саду, рапорт је предао начелник подручне комерцијалне оператике Жељко Тадић, који је известио да су предузете све неопходне мере за успешан прелазак на нови Ред вожње. Након обиласка Секције, одржан је радни састанак на коме су директори информисали присутне о актуелностима у предузећу, као и мерама које је неопходно спровести, како би „Србија Карго“ што успешније пословао.
Након Новог Сада, обилазак је настављен у Карго секцији Суботица, где је рапорт генералном директору, предао начелник саобраћајно оперативних послова, Велимир Чавић и шеф станице за СТП Суботица, Звездана Арадски у присуству шефа Карго секције и заменика.

Током обиласка станице, директори су упознати са преузимањем послова наше компаније, као превозника, а који се односе на маневарске и техничко – колске послове. Боравком у оперативном одељењу, директори су имали прилику да се увере да је нови Ред вожње ступио на снагу уредно, безбедно и без застоја.
Остатак пословодстава у прелазној ноћи, обишао је станице Радинац, Панчево, Шид, Рума, Димитровград, Ниш, Прахово, Београд Ранжирна и Брасина.

На железничкој мрежи између 08. и 09. децембра саобраћало је 37 међународних теретних возова, од тога 16 у транзиту, 7 возова у отпреми за извоз и 14 у пријему за увоз, а покренут је и 21 теретни воз у унутрашњем саобраћају.