Novi red vožnje na srpskim prugama, stupio je na snagu u noći između 08. i 09. decembra i važiće do 14. decembra 2019. godine.
Kao i svake godine, poslovodstvo „Srbija Karga“ je prelaznu noć provelo na terenu i sa zaposlenima. Generalni direktor, Dušan Garibović i izvršni direktor za saobraćaj, mr Vladimir Bulatović, boravili su u Novom Sadu i Subotici.

Prema železničkim pravilima, generalnom direktoru u Novom Sadu, raport je predao načelnik područne komercijalne operatike Željko Tadić, koji je izvestio da su preduzete sve neophodne mere za uspešan prelazak na novi Red vožnje. Nakon obilaska Sekcije, održan je radni sastanak na kome su direktori informisali prisutne o aktuelnostima u preduzeću, kao i merama koje je neophodno sprovesti, kako bi „Srbija Kargo“ što uspešnije poslovao.
Nakon Novog Sada, obilazak je nastavljen u Kargo sekciji Subotica, gde je raport generalnom direktoru, predao načelnik saobraćajno operativnih poslova, Velimir Čavić i šef stanice za STP Subotica, Zvezdana Aradski u prisustvu šefa Kargo sekcije i zamenika.

Tokom obilaska stanice, direktori su upoznati sa preuzimanjem poslova naše kompanije, kao prevoznika, a koji se odnose na manevarske i tehničko – kolske poslove. Boravkom u operativnom odeljenju, direktori su imali priliku da se uvere da je novi Red vožnje stupio na snagu uredno, bezbedno i bez zastoja.
Ostatak poslovodstava u prelaznoj noći, obišao je stanice Radinac, Pančevo, Šid, Ruma, Dimitrovgrad, Niš, Prahovo, Beograd Ranžirna i Brasina.

Na železničkoj mreži između 08. i 09. decembra saobraćalo je 37 međunarodnih teretnih vozova, od toga 16 u tranzitu, 7 vozova u otpremi za izvoz i 14 u prijemu za uvoz, a pokrenut je i 21 teretni voz u unutrašnjem saobraćaju.