Компанија „Србија Карго“, своје редовне активности није прекидала ни у време ванредне ситуације, а са својим пословањем наставља и на даље, поштујући све прописане мере заштите запослених.

Како би се изразила подршка и велики респект према запосленима у овим ни мало лаким временима и како би се показало да је пословодство у свом пуном саставу све време уз своје људе и да активно ради, од 13. јула кренуло се и у други круг обиласка терена. Обилазак и посета запосленима, почела је од Руме, преко Брасине, да би током данашњег дана 14. јула, генерални директор са сарадницима, радно време провео у Сурчину и Шиду.

Чињеница са којом се наша компанија може похвалити је да је комплетан рад прилагођен условима које захтева тренутна ситуација, тако да је обезбеђена просторна дистанца између запослених, у сваком тренутку је доступна течност за дезинфекцију, обезбеђене су маске, као и дезо баријере на уласку у објекте. Са поносом можемо истаћи да је „Србија Карго“ добар пример поштовања свих мера и препорука, а све у циљу редовног рада фирме. То је наравно значајно, јер се обезбеђује посао, и наравно приход за све запослене.

„Уз све људски дозвољене страхове и неминовну забринутост, живот не сме да стане, али мере превенције морају се поштовати. Дугујемо велику захвалност вама, колегама на терену што показујете одговорност, солидарност и спремност да се заједно изборимо са кризом. С обзиром да немамо помоћ са стране, да нашу плату морамо сами да зарадимо у овим тешким околностима, јако нам је важно да вас све видимо и обиђемо, да вам дамо пуну подршку, помогнемо и учинимо све што је у нашој моћи да очувамо здравље људи, а уједно и колико можемо олакшамо услове рада. Највећа жеља ми је да останемо у довољном броју радно способни, да бисмо могли, што због привреде ове земље, што због државе, урадимо посао од националног интереса, а самим тим и да имамо шта да обрачунамо и фактуришемо, како бисмо измирили плате, а и своје обавезе.

Оно што ме једино у целој ситуацији радује је да тренутно немамо много заражених и људи у самоизолацији. Без обзира на ту чињеницу, тренутно израђујемо план ризика, како и на који начин ћемо функционисати и одржати технолошки процес рада, ако у неком тренутку останемо са 20% мање запослених, са 40% или 60% и то не само сада у овим временима, него и на јесен о којој се јако лоше прича.

Нажалост, морамо бити у приправности и за тај најгори сценарио, који нас не сме сачекати неспремне“, између осталог рекао је генерални директор Душан Гарибовић.