На иницијативу генералног директора, Душана Гарибовића, у резиденцијалном објекту Владе Републике Србије, 21. јануара, одржан је сусрет и новогодишње дружење са највећим партнерима наше компаније. Директор Гарибовић се угледним званицама, а предсатавницима HBIS Group, Еlixir – a, компанија PEARL и Ocean Rail, COSCO Shipping и NIS – а, обратио и захвалио на указаној части и доласку.

„За данашњим столом су представници комапније из Русије, Кине, Грчке, Србије, дакле представници православних народа и кинеских. Руси, Срби, а и Грци до скора су прослављали Нову годину 14. јануара, а Кинези је прослављају 25. јануара, па смо ми одлучили да направимо компромис и новогодишње дружење организујемо, између ова два датума“, рекао је Гарибовић. Директор се у свом обраћању присутнима, посебно захвалио на разумевању, подршци и заједничком раду, чиме су постигнути значајни резултати у 2019. години. „Надам се да ћете и у 2020. години, пуној изазова за Србија Карго, као националног оператера бити уз нас и са нама. Оно што бих издвојио за протекли период и што са поносом могу да истакнем када је компанија НИС у питању, да нисмо имали ни једну крађу нафтних деривата на мрежи, да је заједнички ангажман компанија COSCO и Ocean rail, односно Pearl, довео до 1000 контејнерских возова, чињеницу да се успешно боримо са проблемом мигрантске кризе и са крађом из контејнерских возова, као и многе друге позитивне ствари које су производ наше синергије“, додао је генерални директор.

Између осталог свим партнерима, директор је пожелео још већи успех у овој и наредним годинама, са жељом да наставе континуитет повећања производње и пословних резултата. „Ми смо тај тренд пораста производње, као оперативна логистика препознали, увидели и покушали да изађемо у сусрет и опслужимо у свим тим вашим нарастајућим пословима, што је пре свега у корист грађана ове државе“, истакао је Гарибовић и искористио овај значајан сусрет за разговор о свему ономе што нас очекује у веома захтевном и изазовном будућем периоду великих инфраструктурних пројеката и радова, свакако неопходних како за Србију, тако и за железницу.