Имајући у виду ванредну ситуацију која нас је све задесила и један непланирани „reality“ програм у коме смо сви учесници, не преостаје нам ништа друго него да се прилагођавамо, да покажемо толеранцију, солидарност и да свако у свом делокругу да свој максимум. Јер што би много мудрији од нас рекли, све ће се ово једног дана лане звати, а до тада је потребно очувати пословање своје компаније и репутацију коју имамо на тржишту.

У циљу подршке својим запосленима, који и у овим тешким временима и уз све потешкоће и препреке на које наилазе, чине све да се саобраћај и превоз робе српским пругама одвија безбедно 24 часа, генерални директор, Душан Гарибовић са сарадницима, обишао је данас депо за одржавање локомотива Секције ЗОВС и Секцију за вучу возова у Макишу, као и колеге у ЖИТ – у. Ово је прва у низу предстојећих посета и обилазака запослених. Овим поступком, пословодство компаније ће да изрази својим радницима захвалност на професионализму, пожртвованости и залагању.

Приликом ове посете донет је одређен број заштитних средстава, маски и рукавица, које су одмах подељене запосленима. Током разговора, у први план је стављена организација људства и прављење плана довоза и одвоза, како би се, уколико буде потребе, евентуално направио договор и са неком од такси служби, а све у циљу неометаног процеса рада. Генерални директор је рекао да данас стиже и већи контигент заштитних средстава у договору са ресорним министарством, које ће бити прослеђено и распоређено по целој Србији, као и алкохол за дезинфекцију локомотива, са чиме се већ кренуло.

Истичући значај доброчинства и солидарности, генерални директор је напоменуо да ћемо, колико сутра, братски помоћи Жељезници Републике Српске и уступити им одређени број заштитних средстава, јер они нису тренутно у ситуацији да их набаве. У договору са извршним директором ЖРС, Жељком Радићем, помоћ ће им бити испручена на граничном прелазу Брасина.

Током обиласка терминала ЖИТ -а, директор Момчило Тунић, захвалио се руководству Карга на изузетној сарадњи и обостраном разумевању, јер успевамо да и у овим не тако лаким временима одржимо посао на највишем могућем нивоу.

Генерални директор је посету завршио речима да привреда не сме и неће стати, да морамо бити јаки и друштвено одговорни, као и до сада и да ћемо свакако изаћи из ове борбе као победници.