Настављајући обилазак запослених, са жељом да им се лично захвали и пружи подршку, генерални директор Душан Гарибовић и директор Сектора за вучу возова и ТКП, Саша Томић 07. априла су посетили Лапово, а затим и Подунавски округ, кренувши од Велике Плане, преко Радинца до Смедерева.

Осим неопходне заштитне опреме, као и средстава за дезинфекцију, који су им донети и подељени, запосленима је много више значио сам долазак и присуство директора, осећај јединства и подршке, као и могућност да са њим размене живу реч, да се похвале, да се пожале, да дају конструктивну сугестију, јер смо самим тим, како кажу, сви заједно у овом неизвесном времену и то на главним линијама фронта.

„Имам потребу у срцу и у души да вас видим и да вас обиђем, и да вам то лично кажем да служите за пример и понос, јер ви стварно здушно радите у времену када много тога не ради. Желим да се следећи пут сретнемо у здрављу и сви на броју у бољим околностима и без маски “, нагласио је генерални директор.

У свим станицама, обиђене су радне просторије у којима наши запослени даноноћно дежурају и воде рачуна да се саобраћај безбедно одвија, а у Великој Плани обиђена је и радионица за одржавање кочних уређаја на железничким возилима, као и магацини у којима се тренутно ради на попису и њиховом уређењу.

Генерални директор је током обраћања закључио да је наш здравствени билтен за сада задовољавајући, 11 радника је стављено у превентивну изолацију у Нишу, а због контакта са нажалост преминулим колегом из Инфраструктуре. За сада, како кажу запослени у Лапову, а на сву срећу, у ОЈ Пожаревац нема случајева обољевања од корона вируса и да, иако са мањим бројем људи, уз већи напор и ангажман, завршавају све своје обавезе.

У Радинцу и Смедереву запослени су за тренутну ситуацију могли рећи да посла има, пловидба Дунавом није затворена, барже пристижу, има извоза и увоза, у току су претовари велике количине руде кокса из Русије и Белорусије.

„Потпуно је људски и легитимно да се људи у оваквим околностима различито понашају, да код неких преовладава страх, паника, повлачење у себе и слично, али ме веома радује евидентна чињеница да код наших радника нема страха или је он спорадичан, а влада изузетна колегијалност и ентузијазам. Пословодство се бори и чини све што је у нашим рукама да обезбеди што боље услове за нормално пословање и што лакше превазилажење кризног периода“, истакао је Гарибовић.

„Јако је тешко сада сагледати како ће све изгледати, у ком правцу ће све ићи и у ком ће капацитету наши корисници и највећи системи уопште радити након окончања свега овога. Одржавамо редовне контакте и готово свакодневну комуникацију са ино партнерима, домаћим партнерима, са циљем обостраног разумевања, толеранције и наставка сарадње“, додао је Гарибовић.