Nastavljajući obilazak zaposlenih, sa željom da im se lično zahvali i pruži podršku, generalni direktor Dušan Garibović i direktor Sektora za vuču vozova i TKP, Saša Tomić 07. aprila su posetili Lapovo, a zatim i Podunavski okrug, krenuvši od Velike Plane, preko Radinca do Smedereva.

Osim neophodne zaštitne opreme, kao i sredstava za dezinfekciju, koji su im doneti i podeljeni, zaposlenima je mnogo više značio sam dolazak i prisustvo direktora, osećaj jedinstva i podrške, kao i mogućnost da sa njim razmene živu reč, da se pohvale, da se požale, da daju konstruktivnu sugestiju, jer smo samim tim, kako kažu, svi zajedno u ovom neizvesnom vremenu i to na glavnim linijama fronta.

„Imam potrebu u srcu i u duši da vas vidim i da vas obiđem, i da vam to lično kažem da služite za primer i ponos, jer vi stvarno zdušno radite u vremenu kada mnogo toga ne radi. Želim da se sledeći put sretnemo u zdravlju i svi na broju u boljim okolnostima i bez maski “, naglasio je generalni direktor.

U svim stanicama, obiđene su radne prostorije u kojima naši zaposleni danonoćno dežuraju i vode računa da se saobraćaj bezbedno odvija, a u Velikoj Plani obiđena je i radionica za održavanje kočnih uređaja na železničkim vozilima, kao i magacini u kojima se trenutno radi na popisu i njihovom uređenju.

Generalni direktor je tokom obraćanja zaključio da je naš zdravstveni bilten za sada zadovoljavajući, 11 radnika je stavljeno u preventivnu izolaciju u Nišu, a zbog kontakta sa nažalost preminulim kolegom iz Infrastrukture. Za sada, kako kažu zaposleni u Lapovu, a na svu sreću, u OJ Požarevac nema slučajeva oboljevanja od korona virusa i da, iako sa manjim brojem ljudi, uz veći napor i angažman, završavaju sve svoje obaveze.

U Radincu i Smederevu zaposleni su za trenutnu situaciju mogli reći da posla ima, plovidba Dunavom nije zatvorena, barže pristižu, ima izvoza i uvoza, u toku su pretovari velike količine rude koksa iz Rusije i Belorusije.

„Potpuno je ljudski i legitimno da se ljudi u ovakvim okolnostima različito ponašaju, da kod nekih preovladava strah, panika, povlačenje u sebe i slično, ali me veoma raduje evidentna činjenica da kod naših radnika nema straha ili je on sporadičan, a vlada izuzetna kolegijalnost i entuzijazam. Poslovodstvo se bori i čini sve što je u našim rukama da obezbedi što bolje uslove za normalno poslovanje i što lakše prevazilaženje kriznog perioda“, istakao je Garibović.

„Jako je teško sada sagledati kako će sve izgledati, u kom pravcu će sve ići i u kom će kapacitetu naši korisnici i najveći sistemi uopšte raditi nakon okončanja svega ovoga. Održavamo redovne kontakte i gotovo svakodnevnu komunikaciju sa ino partnerima, domaćim partnerima, sa ciljem obostranog razumevanja, tolerancije i nastavka saradnje“, dodao je Garibović.