„Србија Карго“ а.д. и аустријска компанија Siemens Mobility, потписале су данас, 19. децембра, Меморандум о разумевању, којим започињу преговори у оквиру пословно техничке сарадње о повећању расположивости постојеће локомотивске флоте Србија Карга и подршци у одржавању нових Vectron локомотива. Основа за вођење ових преговора је заједнички развијен Радни документ, који представља анализу тренутног стања возних средстава у нашем предузећу. Потписивањем овог Меморандума, обе компаније су исказале спремност за наставак и продубљивање постојеће сарадње.

Меморандум о разумевању потписали су генерални директор „Србија Карго“ а.д. Душан Гарибовић и Удо Ахјлингер, директор Сименс д.о.о. Београд.

Удо Ахјлингер, директор Сименс д.о.о. Београд и генерални директор „Србија Карго“ а.д. Душан Гарибовић

Подсећања ради, „Србија Карго“ је 24. маја ове године, са компанијом Siemens Mobility, потписао Уговор о куповини 8 Vectron MS локомотива, чија ће испорука бити у фебруару и марту 2019. године. Предвиђено је да мултисистемске локомотиве саобраћају на Коридору 10, који покрива Аустрију, Мађарску, Словенију, Хрватску, Србију и Бугарску.
Свакако, модернизација возног парка и имплементација плана одржавања возних средстава су стратешки циљ наше компаније, како би потврдили и ојачали своју лидерску позицију на регионалном тржишту у области услуга железничког превоза.
Такође, Siemens Mobility, нуди доказана решења за одржавање максималне доступности и ефикасности возних средстава, заснована на великом и дугогодишњем искуству, која ће флексибилно бити прилагођена потребама Србија Карга. Поред тога, Siemens Mobility ће као добар и поуздан партнер, додатно уложити своја знања и сву неопходну логистичку подршку нашој компанији приликом добијања појединачних (серијских) дозвола за прекограничне операције.

Удо Ахјлингер, директор Сименс д.о.о. Београд и генерални директор „Србија Карго“ а.д. Душан Гарибовић

Након потписаног Меморандума о разумевању, предвиђено је да делегирани представници обе компаније учествују у заједничким радионицама, а њихов исход представљаће један од основа, поред заједнички развијеног Радног документа, на основу којих ће Србија Карго донети пословне одлуке са циљем повећања унапређења свог пословања, када је реч о расположивости постојеће локомотивске флоте и одржавању нових Вектрон локомотива.