Потпредседица Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, потписала је 24. маја, колективне уговоре са пословодством и синдикатима сва четири железничка друштва, који ће омогућити боље услове рада за 11.228 запослених на железници.
„Србија Карго“ а.д., „Инфраструктура железнице Србије“ а.д., „Србија Воз“ а.д. и „Железнице Србије“а.д. добили су своје прве колективне уговоре, који су усклађени са новом организацијом и новом систематизацијом радних места.

У име „Србија Карго“ а.д. Колективни уговор потписао је генерални директор, Душан Гарибовић.
„Запослени у железници прошли су кроз тешке периоде у претходних 30 до 40 година и у свим тим тешким периодима били су одговорни према свом предузећу и према држави. Све што смо радили у претходне три године, радили смо заједно, и ако постоје радници којима треба да се поклоним, то су сигурно радници на железници“, изјавила је потпредседница Владе Србије.

У преговорима који су започети крајем јануара, постигнута је сагласност синдиката, пословодства и Министарства и постигнут главни циљ, а то је максимално побољшање материјалног положаја запослених у постојећим условима, а поготово оних чија су занимања неопходна за редовно и безбедно одвијање железничког саобраћаја.