Potpredsedica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, potpisala je 24. maja, kolektivne ugovore sa poslovodstvom i sindikatima sva četiri železnička društva, koji će omogućiti bolje uslove rada za 11.228 zaposlenih na železnici.
„Srbija Kargo“ a.d., „Infrastruktura železnice Srbije“ a.d., „Srbija Voz“ a.d. i „Železnice Srbije“a.d. dobili su svoje prve kolektivne ugovore, koji su usklađeni sa novom organizacijom i novom sistematizacijom radnih mesta.

U ime „Srbija Kargo“ a.d. Kolektivni ugovor potpisao je generalni direktor, Dušan Garibović.
„Zaposleni u železnici prošli su kroz teške periode u prethodnih 30 do 40 godina i u svim tim teškim periodima bili su odgovorni prema svom preduzeću i prema državi. Sve što smo radili u prethodne tri godine, radili smo zajedno, i ako postoje radnici kojima treba da se poklonim, to su sigurno radnici na železnici“, izjavila je potpredsednica Vlade Srbije.

U pregovorima koji su započeti krajem januara, postignuta je saglasnost sindikata, poslovodstva i Ministarstva i postignut glavni cilj, a to je maksimalno poboljšanje materijalnog položaja zaposlenih u postojećim uslovima, a pogotovo onih čija su zanimanja neophodna za redovno i bezbedno odvijanje železničkog saobraćaja.