У оквиру радне посете источној Србији, потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић, одржала је састанак, 17. јула у Белој Паланци са директорима железничких предузећа о статусу тренутних пројеката који се реализују, и плановима за наредни период.

Михајловићева је истакла да држава много улаже у железнички саобраћај, како би грађани добили железницу какву заслужују и додала да је неопходно да се додатно обезбеде пружни прелази, као и рад са младим машиновођама како би најефикасније одговорили задатку.

„Влада Србије улаже у железнички саобраћај, јер желимо да грађани добију железницу какву заслужују. Томе у прилог говори и чињеница да реализујемо један од највећих и најзахтевнијих пројеката у овом делу Европе – брзу пругу од Београда до Будимпеште, као и да ћемо закључно са овом годином реконструисати око 700 км регионалних пруга“, рекла је министарка.

На састанку је истакнуто да радови на реконструкцији брзе пруге од Београда до Будимпеште теку по утврђеној динамици, на деоницама од Београда до Старе Пазове и од Старе Пазове до Новог Сада, док је за следећу годину планиран почетак радова на трећој деоници Нови Сад – Суботица. Било је речи и о пројектима реконструкције регионалних пруга, пре свега пруге Ниш-Димитровград, али и Пожаревац – Мајданпек, Сента-Суботица, Марковац – Ресавица и других.

Састанку су присуствовали поред генералног директора Србија Карга, Душана Гарибовића и директори Србија Воза, Железнице Србије, Инфраструктуре железнице Србије, као и директор Дирекције за железницу. Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, заједно са сарадницима – државним секретарима и помоћницима и саветницима у Министарству, боравиће од среде, 17. јула до суботе, 21. јула 2019. године, на источном краку Коридора 10.