Број двалаца крви је током летњих месеци знатно мањи у односу на остали период године, због сезоне годишњих одмора и зато су данас представници Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, на челу са министарком проф. др Зораном Михајловић, одлучили да подигну свест јавности и добровољно дали крв. Том приликом Михајловићева је упутила позив свим грађанима и грађанкама да буду хумани, да се одазову акцији и дају крв.

“Не постоји већи благослов у животу него бити здрав. У мору обавеза и проблема које сви имамо, не смемо постати равнодушни према другима. Будимо хумани, јер тиме доносимо добро и себи и другима. Михајловићева је додала да ако неко има дилему или га мрзи да да крв само помисли да она сутра може затребати тој особи или некоме блиском њему.

“Када су људски животи у питању, нема места за себичлук. Само ако бринемо једни о другима можемо као друштво ићи напред. И свима ће бити лепше, верујте ми”, закључила је она.

Поред министарке, крв су добровољно дали државни секретари, помоћници, чланови кабинета, као и директори јавних предузећа. Овом хуманом гесту, придружио се и генерални директор „Србија Карго“ а.д. Душан Гарибовић.