Broj dvalaca krvi je tokom letnjih meseci znatno manji u odnosu na ostali period godine, zbog sezone godišnjih odmora i zato su danas predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, na čelu sa ministarkom prof. dr Zoranom Mihajlović, odlučili da podignu svest javnosti i dobrovoljno dali krv. Tom prilikom Mihajlovićeva je uputila poziv svim građanima i građankama da budu humani, da se odazovu akciji i daju krv.

“Ne postoji veći blagoslov u životu nego biti zdrav. U moru obaveza i problema koje svi imamo, ne smemo postati ravnodušni prema drugima. Budimo humani, jer time donosimo dobro i sebi i drugima. Mihajlovićeva je dodala da ako neko ima dilemu ili ga mrzi da da krv samo pomisli da ona sutra može zatrebati toj osobi ili nekome bliskom njemu.

“Kada su ljudski životi u pitanju, nema mesta za sebičluk. Samo ako brinemo jedni o drugima možemo kao društvo ići napred. I svima će biti lepše, verujte mi”, zaključila je ona.

Pored ministarke, krv su dobrovoljno dali državni sekretari, pomoćnici, članovi kabineta, kao i direktori javnih preduzeća. Ovom humanom gestu, pridružio se i generalni direktor „Srbija Kargo“ a.d. Dušan Garibović.