Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, разговарала је данас са директорима државних железничких предузећа о реализацији пројеката на железници, као и пословању ових компанија.

„Вредност пројеката на железници је око 5,5 милијарди евра и то захтева да железничке компаније ефикасно послују и буду у стању да прате велике инвестиције. Држава нема новца за бацање и зато ћемо нон-стоп контролисати све што радите и како радите, јер грађани морају да имају железницу какву заслужују. Будите спремни на то“, истакла је Михајловићева. Она је директорима нагласила да је реформа железнице оцењена као једна од најбољих које су спроведене у овом делу Европе.

”Управо зато желимо да те резултате видимо и у слици коју грађани и привреда имају о својој железници, у већем превозу путника, у повећању обима терета који се превезе железницом и, наравно, у већој безбедности железнице”, рекла је Михајловићева.

Састанку су присустовали в. д. генералних директора “Србија Карга” Душан Гарибовић, “Инфраструктуре железнице Србије” Мирољуб Јевтић, “Србија воза” Југослав Јовић, као и в. д. директора Дирекције за железницу Лазар Мосуровић.