У организацији Националне алијансе за локални економски развоја (НАЛЕД), данас су у Палати Србија, додељени сертификати за полазнике двомесечне обуке у области ручног рада из Бора, Новог Пазара, Краљева, Лесковца, Ниша, Прокупља, Београда, Суботице и Крагујевца. Радионице су организоване у оквиру програма обука за тржиште рада, који подржава Национална служба за запошљавање, за радно оспособљавање трајно незапослених жена и младих из руралних подручја. На овај начин полазници су добили јединствену прилику за додатни приход и радно ангажовање на изради рукотворина као пословних поклона.

Скуп је отворио министар за рад, запошљавање, социјална и борачка питања, Зоран Ђорђевић. Испред институција и организација које су реализовале програм, присутнима су се обратили директор НСЗ, Зоран Мартиновић, председник општине Прокупље, Александар Симоновић и председница Етно мреже, Виолета Јовановић.

Подсећања ради, „Србија Карго“ је један од истакнутих друштвено одговорних компанија, које подржава иницијативу организације НАЛЕД, aнгaжујући жeне нa изрaди рукoтвoрина и на тај начин даје скроман допринос очувању српске културне баштине.