У оквиру Европске мреже предузетништва и у сарадњи са Коморским инвестиционим форумом, Нордијском пословном алијансом у Србији, амбасадом Краљевине Данске, амбасадом Републике Финске и амбасадом Краљевине Шведске, Привредна комора Србије је организовала тродневни форум у периоду од 16. до 18. октобра. Форуму су присуствовали и представници наше компаније, директор Сектора за СТП, мр Иван Нешић и начелник одељења у Сектору за продају, Бранка Ћосић.

Присутним привредницима обратили су се Јелена Јовановић, директор Сектора за међународне економске односе ПКС, Андреја Павловић, извршни директор Нордијске пословне алијансе, Јоаким Вајем, као и заменик амбасадора Шведске у Србији. Излагања заменика амбасадора Шведске и амбасадора Данске и Финске, била су усмерена на представљање својих земаља, као и на представљање планова о повећању кооперације између два региона.
Главни циљ Форума је да се домаћи привредници путем билатералних разговора са саговорницима из комплементарних сектора повежу, представе могућности својих компанија и производа и да успоставе будућу сарадњу.


Своја излагања о могућностима и начинима пословања на територији Србије, као и на територији западног Балкана, имали су представници Развојне агенције Србије и Коморског инвестиционог форума.
Учесници форума и представници привреде земаља региона имали су прилику да се ближе упознају са нордијском пословном културом, примерима и користима имплементације њиховог приступа пословању, као и да директно идентификују потенцијалне области за сарадњу са нордијским инвеститорима у Србији, али и представницима привредне делегације из Нордијских земаља.
Форум је завршен са јединственим ставом да и земље са територије западног Балкана морају на европском и светском нивоу да се предстваљају са заједничким ставовима и циљевима, а по узору на земље из нордијског региона.