Реконструисана пруга Шабац – Лозница – Брасина, дужине 24 километра, свечано је пуштена у саобраћај, 31. августа у присуству потпредседнице Владе и министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зоране Михајловић и министра саобраћаја и веза Републике Српске, Неђе Трнинића у железничкој станици Лозница. Михајловић је истакла да реконструисана пруга омогућава да се после 13 година поново успостави путнички саобраћај на овој релацији, као и да се побољшају међународни и теретни саобраћај. „Драго ми је да смо обновили пругу на којој је просечна брзина возова била између 10 и 30 километара на час, а од данас ће бити 80.“ навела је министарка. Превоз робе на овој деоници, трајао је и до осам сати, док ће сада бити потребно сат и по, што је, како је нагласила, важно због конкурентности, развоја и привреде.

Указала је, да је развој железничког транспорта један од приоритета Владе Србије, која, како каже, улаже милијарде евра у модернизацију Коридора 10 и изградњу брзе пруге Београд – Будимпешта. Додала је да је једнако важно и улагање у регионалне пруге, те да ће у овој и следећој години бити реконструисано 280 километара таквих пруга. „Не можемо само развијати главне коридоре, који јесу важни за међународни транспорт, али једнако су важне и регионалне пруге“, рекла је Михајловић.
Реконструкцијом је повећана носивост пруге са 16 на 22,5 тона по осовини, што ће омогућити да теретни вагони више њоме не саобраћају полупразни, због мале носивости железничких колосека.
Свечаности је поред бројних уважених званица, присуствовао и генерални директор “Србија Карго“ а.д. Душан Гарибовић.