Rekonstruisana pruga Šabac – Loznica – Brasina, dužine 24 kilometra, svečano je puštena u saobraćaj, 31. avgusta u prisustvu potpredsednice Vlade i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorane Mihajlović i ministra saobraćaja i veza Republike Srpske, Neđe Trninića u železničkoj stanici Loznica. Mihajlović je istakla da rekonstruisana pruga omogućava da se posle 13 godina ponovo uspostavi putnički saobraćaj na ovoj relaciji, kao i da se poboljšaju međunarodni i teretni saobraćaj. „Drago mi je da smo obnovili prugu na kojoj je prosečna brzina vozova bila između 10 i 30 kilometara na čas, a od danas će biti 80.“ navela je ministarka. Prevoz robe na ovoj deonici, trajao je i do osam sati, dok će sada biti potrebno sat i po, što je, kako je naglasila, važno zbog konkurentnosti, razvoja i privrede.

Ukazala je, da je razvoj železničkog transporta jedan od prioriteta Vlade Srbije, koja, kako kaže, ulaže milijarde evra u modernizaciju Koridora 10 i izgradnju brze pruge Beograd – Budimpešta. Dodala je da je jednako važno i ulaganje u regionalne pruge, te da će u ovoj i sledećoj godini biti rekonstruisano 280 kilometara takvih pruga. „Ne možemo samo razvijati glavne koridore, koji jesu važni za međunarodni transport, ali jednako su važne i regionalne pruge“, rekla je Mihajlović.
Rekonstrukcijom je povećana nosivost pruge sa 16 na 22,5 tona po osovini, što će omogućiti da teretni vagoni više njome ne saobraćaju poluprazni, zbog male nosivosti železničkih koloseka.
Svečanosti je pored brojnih uvaženih zvanica, prisustvovao i generalni direktor “Srbija Kargo“ a.d. Dušan Garibović.