Данашњом посетом Панчеву, генерални директор Душан Гарибовић и извршна директорка за саобраћај, Сенија Богић Павловић, изразили су велику подршку запосленима. „Знам да је овде тешко, да ви овде радите константно и због тога вам се неизмерно захваљујем, на свим данима и ноћима и са великом жељом да у здрављу дочекамо да све ово прође. Нама је запало да и у овим тренуцима морамо да радимо 24 сата, имајући у виду да је наша компанија од изузетног значаја за неометано одвијање привредних активности, што је уједно и добар знак да нешто ради и функционише. Надам се да ћемо све то што радимо и наплатити и да ћемо успети и да делимо плату и да платимо и измиримо све своје обавезе. Трудимо се да испоштујемо све, зато је ваше ангажовање за сваку похвалу,“ између осталог, рекао је Гарибовић.

Директор је напоменуо да смо ту сви на истом задатку, да морамо да се међусобно испомажемо, да дамо од себе све што можемо и да у сваком тренутку једни другима излазимо у сусрет.

Важна ставка је да се ни једном раднику не сме остати дужан, нико не сме бити оштећен и свако мора бити адекватно награђен. Пронаћи ће се правни основ да се сви трошкови око превоза, људима надокнаде.

Одређена количина средстава за заштиту и дезинфекцију је подељена по терену, а данас је, додатно, пуштено 215 хиљада акредитива свим секцијама, како би се директно и одмах на локалу могло реаговати и докупити у случају да нешто од заштитних средстава недостаје. Запослени су се интересовали има ли неких назнака за пријем нових људи, с обзиром да је проблем у мањку извршног особља у Панчеву, нешто са чиме су се суочавали и пре ове новонастале ситуације. Директор је објаснио да је непосредно пре увођења ванредне ситуације, послат захтев Комисији за запошљавање Владе РС, за неопходност пријема у радни однос 22 извршиоца, средње стручне спреме, међу којима су возовође, маневристи, прегледачи кола. „Морамо имати на уму да због тренутне ситуације одговор се још увек чека, али апсолутно нема разлога и бриге да нећемо добити сагласност. Свакако су Панчево, Рума и Суботица приоритети, додао је генерални директор.