„Srbija Kargo“ a.d. je sopstvenim sredstvima i angažovanjem zaposlenih u lokomotivskom depou u Nišu, izvršio investicionu opravku elektrolokomotive 461 124, čime je preduzeće ostvarilo uštedu od oko 400.000 evra, koliko bi se za taj posao moralo platiti nekom od remontera.

Lokomotiva koja je bila van saobraćaja nekoliko godina, u radionicu je dopremljena sredinom aprila, kada su zaposleni iz Sekcije ZOVS Niš i započeli obiman posao nadoknade i zamene nedostajućih delova. Izvršena su sva ispitivanja lokomotive sa brzinskim i bruto probnim vožnjama, pa je danas, 02. avgusta remontovana lokomotiva puštena u saobraćaj.

Ovom investicionom opravkom, u sopstvenoj režiji. „Srbija Kargo“ a.d. ne samo da je doprineo značajnoj uštedi, već je pokazao da ima potencijal i kapacitet i za ovako obimne i složene poslove opravke lokomotiva, kojih će u budućnosti biti sve više. Popravljena i modifikovana lokomotiva će doprineti većoj pouzdanosti, kao i većem broju prevezenih vozova, odnosno povećanju obimu posla.