Поводом председавања Бугарске Саветом Европске Уније, у организацији Амбасаде Републике Бугарске у Београду и Интернет портала Балканмагазин, у хотелу Метропол, 26. априла, одржана је Регионална конференција под називом „Transport and Energy – Connectivity between the WB and EU“.
Присутнима су се обратили Амбасадор Републике Бугарске у Београду, Ратко Влајков, заменик министра у Министарству за транспорт, информационе технологије и телекомуникације Владе Бугарске, Велик Занчев, Валентин Јовев, заменик министра у Министарству регионалног развоја и просторног планирања Владе Бугарске и проф.др Зорана Михајловић, потпредседница Владе РС и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у Влади Србије.

„Без саобраћајног и енергетског повезивања нема развоја. Ако не будемо на томе заједно радили, нећемо моћи ни да постигнемо оно што је заједнички именилац за све у региону, а то је побољшање животног стандарда грађана”, рекла је Михајловићева. Такође је додала да “иако и даље постоје одређене тензије у региону, то не значи да није могуће да радимо заједно и да управо Агенда повезивања показује да то можемо”. За остварење тог циља, посебно је важна политичка стабилност свих земаља појединачно и региона у целини, а пут за превазилажење политичких тензија је управо у повезивању.
На овом значајном скупу, своје место су имали сви кључни учесници у регионалном енергетском и инфраструктурном сектору, који су замајац одрживог привредног развоја и просперитета свих држава у региону Западног Балкана, а самим тим и Европске Уније. Међу званицама били су и представници наше компаније из Сектора за продају, Марија Радмановац и Андрија Ристовић.
Кључне теме Конференције, које су се разматрале и о којима се дискутовало биле су из области транспортних коридора Балкана и умрежавања енергетских коридора.

Конференција је била прилика да се кроз директну размену конструктивних мишљења пронађу зајдничка и најефикаснија решења за постојеће пословне изазове, али исто тако и да се дође до најбољих идеја, како би се изградило боље и напредније пословно окружење.