Ове године, у периоду од 5. до 7. септембра, Братислава је била домаћин 19. Конференције „Oberbremsratekonferenz“, као и 17. Међународног централноевропског симпозијума, на којима су присуствовали представници свих железничких управа, превозника и оператера из земаља средње и југоисточне Европе, где су експерти из области железнице да размене своја досадашња искуства. Представник наше компаније био је Горан Влајковић, директор Сектора за одржавање возних средстава.

На првом делу Конференције, било је говора о новитетима и иновацијама у техничкој стандардизацији у немачким железницама, о искуству са возним парком у Словачкој, типовима специјалних теретних возила, као и о сајбер безбедности целокупног железничког система. Други део, био је посвећен панелима на којима су презентоване нове методе за модернизацију дизел хидрауличних маневарских локомотива путем замене у хибридне.

Након одржаних презентација, интерактивних дискусија и консултација, учесницима је уприличена посета Музеју транспорта, као и обилазак возом око Братиславе.