Ove godine, u periodu od 5. do 7. septembra, Bratislava je bila domaćin 19. Konferencije „Oberbremsratekonferenz“, kao i 17. Međunarodnog centralnoevropskog simpozijuma, na kojima su prisustvovali predstavnici svih železničkih uprava, prevoznika i operatera iz zemalja srednje i jugoistočne Evrope, gde su eksperti iz oblasti železnice da razmene svoja dosadašnja iskustva. Predstavnik naše kompanije bio je Goran Vlajković, direktor Sektora za održavanje voznih sredstava.

Na prvom delu Konferencije, bilo je govora o novitetima i inovacijama u tehničkoj standardizaciji u nemačkim železnicama, o iskustvu sa voznim parkom u Slovačkoj, tipovima specijalnih teretnih vozila, kao i o sajber bezbednosti celokupnog železničkog sistema. Drugi deo, bio je posvećen panelima na kojima su prezentovane nove metode za modernizaciju dizel hidrauličnih manevarskih lokomotiva putem zamene u hibridne.

Nakon održanih prezentacija, interaktivnih diskusija i konsultacija, učesnicima je upriličena poseta Muzeju transporta, kao i obilazak vozom oko Bratislave.