Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, обишла је данас радове на изградњи тунела и вијадукта Чортановци, на деоници Стара Пазова-Нови Сад, и поручила да је улагање у развој железнице синоним за развој и напредак Србије.

“Кад год се улагало у железницу и Србија се развијала и тако је било у претходних више од сто година. Знамо да се Србија убрзано развијала крајем 19. века, као и седамдесетих година прошлог века, кад се градила барска пруга, али исто тако знамо и колико су и Србија и њена железница стагнирале у претходних 20-30 година, јер смо 2013. и 2014. затекли пруге којима се иде 10, 30 или 40 километара на час, што је последица деценија неулагања”, рекла је Михајловићева, и додала да Србија данас гради и брзу пругу Београд-Будимпешта и креће у модернизацију пруге Београд-Ниш и Ниш-Димитровград.

Покрајински премијер Игор Мировић рекао је да је поносан на то што Војводина има овако велико градилиште у Срему и да се већ сада види да ће се за три-четири године најмање преполовити време путовања захваљујући изградњи пруге. “То ће много значити и за развој Војводине и свих општина које се налазе на траси пруге”, рекао је Мировић.

Амбасадор Руске Федерације у Србији Александар Чепурин рекао је да изградња пруге показује жељу Владе Србије за напредак и да постоји добра сарадња на реализацији пројеката између две стране.

Након обиласка радова, потпредседница Владе Србије обишла је заједно с руским амбасадором и представницима руских и српских железница, школу „23. октобар“ у Сремским Карловцима, у којој је компанија „РЖД интернешенел“ обновила учионицу за руски језик и опремила је намештајем и опремом.