Данас у 15:15 часова, на улазној скретници у станицу Батајница, из правца Сурчина, непознати вандали каменовали су теретни воз, који је саобраћао из Ваљева ка Руми. Воз је вукла нова Вектрон електролокомотива број 193-904, власника компаније „Србија Карго“.Том приликом разбијено је ветробранско чеоно стакло и на тај начин, поред материјалне штете, директно угрожена безбедност особља локомотиве. Случај је одмах пријављен полицији, а против НН лица биће поднете кривичне пријаве.

Још једно каменовање, догодило се у августу ове године, када је каменован међународни теретни воз, између Батајнице и Сурчина, при чему је такође оштећена нова Вектрон локомотива.

Овим путем апелујемо на целокупну јавност да чувају возна средства од насилног уништавања, јер последице оваквих догађаја директно угрожавају безбедности возног особља, као и целокупно безбедно одвијање железничког саобраћаја.

Подсећања ради, „Србија Карго“ је 13. маја ове године, пустио у саобраћај прве вишесистемске Вектрон локомотиве од укупно 16, колико је купио од компаније Сименс, а нове локомотиве су набављене након готово четири деценије.

Срдачно,

                                                                                                                                                                   „Србија Карго“ а.д.