Како би се убрзала допрема материјала на градилиште, а радови одвијали максимално ефикасно у циљу завршетка „ Ипсилон крака“ до краја године, веома је битна и подршка и ангажованост железничких компанија. Имајући у виду значај целокупног пројекта, велики допринос је дала и наша компанија, превезавши само у децембру преко 12.000 тона камена. Камен, неопходан за завршетак обилазнице је превезен у 14 теретних композиција, из каменолома Баточина и Брвеник за асфалтне базе Наумовићево и Србобран.

Ипсилон крак је обилазница око Суботице која повезује гранични прелаз Келебија с ауто-путем Хоргош – Нови Сад, укупне дужине 24 километра.

За грађане Суботице „Ипсилон крак“ је од животне важности, јер градским саобраћајницама годишње прође више од 350 хиљада тешких камиона, који након пуштања обилазнице у саобраћај, неће више пролазити кроз центар града, већ ће са аутопута ићи право у индустријску зону или даље ка Сомбору. Овај пројекат не само да отвара нова врата Суботици и Палићу, већ има огроман значај како за овај део Војводине, тако и за читаву Србију.