Конферецијом одржаном у Прес центру Удружења новинара, 21. јуна, завршен је први циклус радне праксе у организацији Форума младих са инвалидитетом. Наша компанија је подржала и дала свој допринос целокупном Пројекту који реализује Форум, у циљу остваривања пуног учешћа особа са инвалидитетом у друштву, односно остваривању права на рад и учешћа на тржишту рада.

На Конференцији су сумирани резултати Пројекта, а практиканти су са присутнима поделили своја искуства и послали поруку својим вршњацима о значају похађања праксе. Након тога је премијерно приказан промотивни филм, у коме су представљене четири одабране компаније, међу којима је и „Србија Карго“.

Тромесечну праксу у Сектору за правне послове, људске ресурсе и опште послове, са великим успехом, обавио је студент четврте године Правног факултета, Никола Илић, кога је кроз стручну праксу водио ментор Марко Јоковић. Практиканту је омогућено да се упозна са радом једног овако комплексног система, да се интегрише у пословно окружење и да се равноправно укључи у радне задатке са колегама из Сектора, што ће му свакако, бити велико искуство у даљем развоју и напретку у будућој каријери.