Обилазак запослених у извршним службама на терену настављен је 15. јула, посетом Зрењанину и Кикинди, као и 16. јула, посетом Нишу и Ристовцу. Извршна директорка за саобраћај, Сенија Богић Павловић са сарадницима, директором Сектора за ВВ и ТКП Сашом Томићем и директором Сектора за СТ Жељком Тадићем, обавила је конструктивне разговоре са запосленима у њиховим радним просторијама. Разговори су се водили на тему тренутне здравствене ситуације, што у непосредном окружењу, што у самој држави и ажурирани су медицински савети и смернице у складу са објавама државних органа. Директори су имали прилику да се увере да и овде постоји једна генерална одговорност запослених и да је обезбеђено, колико год је то практично могуће, безбедно и здраво радно окружење.

Сви запослени се придржавају и поштују савете о хигијени, одржавају се и редовно дезинфикују радне просторије, води се рачуна о доброј интерној вентилацији, као и о набавци неопходних средстава за дезинфекцију и личну заштиту. И поред специфичне, тешке и напете ситуације у читавој земљи, отежаног функционисања у свим сферама, у средњебанатском и севернобанатском округу, где су присутни велики корисници наших услуга, попут НИС – а, ФСК – а, Дијаманта Зрењанин, МСК Кикинда, наши запослени успевају да, уз све напоре, одговоре свим захтевима комитената, како би се железнички саобраћај неометано одвијао.

Похвална ситуација по питању превентивних мера предузетих од стране запослених је и у станици Црвени Крст у Нишу, као и у Ристовцу. На срећу, здравствени биланс је задовољавајући и тренутно процес рада није доведен у питање.

Све радне обавезе се испуњавају професионално и на време. На задовољство свих радника у станици Црвени Крст, завршен је ремонт окретнице, неопходне за улаз дизел електричних локомотива, серије 661 и 641 у сервис, где се врше све врсте прегледа и оправки. Фактички без ње нема одржавања локомотива које саобраћају на релацији Ниш – Димитровград. Окретница је изграђена током другог светског рата, а последњи ремонт имала је 1992. године. Радове, које је обавила фирма Тас из Ниша, започели су 20. маја, а завршени су нешто пре рока, 15. јула. Урађени су грађевински, механички и електрични радови, чија је вредност износила око 4 милиона динара. Дневно овом окретницом прође 5, 6 дизел локомотива, што за сервис што за преглед, као и 3 до 4 електролокомотиве које се ту увлаче на постројење за истакање уља. Завршетак овако значајног пројекта, који је дефакто само један у низу предвиђених, показатељ је велике заинтересованости и воље радника у Србија Каргу да се боре и да успешно одолевају искушењима, како би криза била превазиђена.