Generalni direktor „Srbija Kargo“ a.d. Dušan Garibović, potpisao je 4. februara 2021. godine, sa predstavnicima tri reprezentativna sindikata iz ove železničke kompanije, Kolektivni ugovor za Akcionarsko društvo za železnički prevoz robe „Srbija Kargo“.

kolektivni ugovor sastanak

Kolektivni ugovor u ime Vlade Republike Srbije, potpisao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

Kolektivnim ugovorom za Akcionarsko društvo za železnički prevoz robe „Srbija Kargo“ uređuju se prava, obaveze i odgovornosti iz radnog odnosa zaposlenih u ovoj kompaniji, međusobni odnosi učesnika Kolektivnog ugovora, postupak zaključivanja Kolektivnog ugovora i druga pitanja od značaja za zaposlene i poslodavca.

Tako su Kolektivnim ugovorom definisane brojne oblasti, poput zasnivanja radnog odnosa, radnog vremena, odmora i odsustva, zarada, naknada zarada i druga primanja, zatim obrazovanje i stručno usavršavanje, kao i bezbednost i zdravlje na radu, ali i uslovi za rad sindikata.

kolektivni ugovor potpisivanje

U ime reprezentativnih sindikata, Kolektivni ugovor potpisali su: Radisav Đorđević (Sindikat železničara Srbije – Sindikat železničara „Srbija Kargo“), Marko Jovanović (Unija sindikata srpskih železnica) i Milan Radović (Sindikat izvršnih službi – srpskih železnica).

Ispred Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, potpisivanju je prisustvovala v.d. pomoćnika ministra za železnički i intermodalni transport Anita Dimoski, a ispred kompanije „Srbija Kargo“, izvršna direktorka za razvoj i zajedničke poslove Mira Vukmirović, menadžer za korporativne poslove mr Neda Jelić i menadžer za transport i vozna sredstva mr Vladimir Bulatović.

kolektivni ugovor