Пословодство „Србија Карго“ а.д. је данас, 11. децембра, потписало Уговоре о раду са још шест стручно оспособљених и младих особа, које ће у извршним службама наше компаније почети да раде већ од уторка 15. децембра. Овим пријемом, посао је добило три маневристе, једна возовођа и два прегледача кола.

Крајем октобра у стални радни однос примљено је 14 кандидата у извршне службе, за послове маневристе, возовође, прегледача кола и машиновође. До краја децембра, јавним конкурсом, посао ће добити још 10 извршилаца, чиме ће „Србија Карго“ бити „подмлађен“ са укупно 30 младих колега. Сви новозапослени ће проћи приправнички стаж у трајању од шест месеци, а затим полагати стручне испите, теоријске и практичне, након чега ће моћи самостално да обављају послове у струци. Међу новим колегама, значајно место заузимају и две девојке које ће обављати послове возовође.

20201211_102020

Уговоре о раду, уз примену свих мера предострожности, уручили су директор Сектора за ВВ и ТКП Саша Томић и директор Сектора за саобраћај и транспорт Жељко Тадић.

„Србија Карго“, као компанија која непрестано ради на унапређењу свог пословања, жели да привуче младе људе који су спремни да развијају своје способности и знања, да раде на сопственој професионалној надградњи, иновативним идејама, а истовремено и да задржи талентован, искусан и креативан кадар, јер та синергија и заједничко ангажовање запослених доприноси успеху компаније.

kolaz

Запошљавањем младих и стручно оспособљених радника „Србија Карго“, уз помоћ Министарства, грађевинарства и инфраструктуре, омогућава да млади људи остану у земљи и да кроз свој рад стичу и уједно примењују најсавременија искуства.

Након речи добродошлице у велику „железничку породицу“, новим колегама је објашњено да су дошли у једно динамично радно окружење, пуно изазова, где се од запослених очекује професионалност, одговорно понашање, ефикасност, оријентисаност на резултате и иновативност у раду, али где се охрабрује професионални развој и вреднује изузетан радни учинак.