Poslovodstvo „Srbija Kargo“ a.d. je danas, 11. decembra, potpisalo Ugovore o radu sa još šest stručno osposobljenih i mladih osoba, koje će u izvršnim službama naše kompanije početi da rade već od utorka 15. decembra. Ovim prijemom, posao je dobilo tri manevriste, jedna vozovođa i dva pregledača kola.

Krajem oktobra u stalni radni odnos primljeno je 14 kandidata u izvršne službe, za poslove manevriste, vozovođe, pregledača kola i mašinovođe. Do kraja decembra, javnim konkursom, posao će dobiti još 10 izvršilaca, čime će „Srbija Kargo“ biti „podmlađen“ sa ukupno 30 mladih kolega. Svi novozaposleni će proći pripravnički staž u trajanju od šest meseci, a zatim polagati stručne ispite, teorijske i praktične, nakon čega će moći samostalno da obavljaju poslove u struci. Među novim kolegama, značajno mesto zauzimaju i dve devojke koje će obavljati poslove vozovođe.

20201211_102020

Ugovore o radu, uz primenu svih mera predostrožnosti, uručili su direktor Sektora za VV i TKP Saša Tomić i direktor Sektora za saobraćaj i transport Željko Tadić.

„Srbija Kargo“, kao kompanija koja neprestano radi na unapređenju svog poslovanja, želi da privuče mlade ljude koji su spremni da razvijaju svoje sposobnosti i znanja, da rade na sopstvenoj profesionalnoj nadgradnji, inovativnim idejama, a istovremeno i da zadrži talentovan, iskusan i kreativan kadar, jer ta sinergija i zajedničko angažovanje zaposlenih doprinosi uspehu kompanije.

kolaz

Zapošljavanjem mladih i stručno osposobljenih radnika „Srbija Kargo“, uz pomoć Ministarstva, građevinarstva i infrastrukture, omogućava da mladi ljudi ostanu u zemlji i da kroz svoj rad stiču i ujedno primenjuju najsavremenija iskustva.

Nakon reči dobrodošlice u veliku „železničku porodicu“, novim kolegama je objašnjeno da su došli u jedno dinamično radno okruženje, puno izazova, gde se od zaposlenih očekuje profesionalnost, odgovorno ponašanje, efikasnost, orijentisanost na rezultate i inovativnost u radu, ali gde se ohrabruje profesionalni razvoj i vrednuje izuzetan radni učinak.