Веома значајном састанку, одржаном у Бару 09. јуна са менаџментом Луке Бар, представницима групације ZiJin из Бора, „Trans cargo logistic“, „Montecargo“, државним секретаром за саобраћај и поморство у Министарству капиталних инвестиција, присуствовао је и генерални директор „Србија Карго“ а.д. Душан Гарибовић.

luka bar 3

Осим што је на састанку извршена анализа досадашњих успешних пословних аранжмана, најављена је и припрема амбициозних планова за коришћење капацитета Луке Бар за претовар концентрата бакра из Бора, као и других врста терета компаније ZIJIN у наредном периоду, у којима ће „Србија Карго“ а.д. као важан стратешки партнер имати незамењиву улогу.

20210610_105900

Најављени пројекат се односи конкретно на претовар концентрата бакра у количини од 350 – 400.000 тона у текућој години, уз знатно повећање до нивоа од 700.000 тона у 2022. и 2023. години.

Представници свих компанија учесника, сложили су се у оцени да је у питању озбиљан пословни пројекат, чији су очекивани ефекти вишеструко корисни по комплетну привреду, како Србије, тако и Црне Горе.