Половином прошле године, на путном прелазу између укрснице Штитар и станице Петловача, у близини насеља Змињак, дошло је до тешке несреће, приликом налета воза на друмско возило у којем су живот изгубиле две особе, а две тешко повређене.
Након завршетка комплетне истраге, коначним Извештајем Центра за истраживање несрећа у саобраћају РС (ЦИНС), закључено је да узрок несреће није поступање запосленог нити стање средства „Србија Карго“ а.д.
Директан и непосредан узрок настанка ове озбиљне несреће је непоштовање саобраћајних прописа и друмске сигнализације од стране возача друмског возила.
У несрећи која се догодила 25. јула 2020. године, воз број 45403 био је састављен од локомотиве серије 661-033 и 24 празних кола сопствености Жељезнице Федерације Босне и Херцеговине, серије Eas.

За предметну несрећу, увиђај на лицу места и истрагу су обавили припадници МУП РС, Полицијске управе у Шапцу, Саобраћајна полицијска испостава Шабац и припадници ОЈТ у Шапцу, као и заједничка истражна комисија управљача инфраструктуре „ИЖС“а.д. и железничког превозника „Србија Карго“а.д.

У вези са предметном озбиљном несрећом у којој су учествовали машиновођа и помоћник машиновође, утврђено је да су запослени у „Србија Карго“ а.д. спровели све неопходне активности у складу са важећим прописима.

Коначним извештајем ЦИНС – а није дата ниједна безбедносна препорука „Србија Карго“ а.д.