Na inicijativu generalnog direktora, Dušana Garibovića, u rezidencijalnom objektu Vlade Republike Srbije, 21. januara, održan je susret i novogodišnje druženje sa najvećim partnerima naše kompanije. Direktor Garibović se uglednim zvanicama, a predsatavnicima HBIS Group, Elixir – a, kompanija PEARL i Ocean Rail, COSCO Shipping i NIS – a, obratio i zahvalio na ukazanoj časti i dolasku.

„Za današnjim stolom su predstavnici komapnije iz Rusije, Kine, Grčke, Srbije, dakle predstavnici pravoslavnih naroda i kineskih. Rusi, Srbi, a i Grci do skora su proslavljali Novu godinu 14. januara, a Kinezi je proslavljaju 25. januara, pa smo mi odlučili da napravimo kompromis i novogodišnje druženje organizujemo, između ova dva datuma“, rekao je Garibović. Direktor se u svom obraćanju prisutnima, posebno zahvalio na razumevanju, podršci i zajedničkom radu, čime su postignuti značajni rezultati u 2019. godini. „Nadam se da ćete i u 2020. godini, punoj izazova za Srbija Kargo, kao nacionalnog operatera biti uz nas i sa nama. Ono što bih izdvojio za protekli period i što sa ponosom mogu da istaknem kada je kompanija NIS u pitanju, da nismo imali ni jednu krađu naftnih derivata na mreži, da je zajednički angažman kompanija COSCO i Ocean rail, odnosno Pearl, doveo do 1000 kontejnerskih vozova, činjenicu da se uspešno borimo sa problemom migrantske krize i sa krađom iz kontejnerskih vozova, kao i mnoge druge pozitivne stvari koje su proizvod naše sinergije“, dodao je generalni direktor.

Između ostalog svim partnerima, direktor je poželeo još veći uspeh u ovoj i narednim godinama, sa željom da nastave kontinuitet povećanja proizvodnje i poslovnih rezultata. „Mi smo taj trend porasta proizvodnje, kao operativna logistika prepoznali, uvideli i pokušali da izađemo u susret i opslužimo u svim tim vašim narastajućim poslovima, što je pre svega u korist građana ove države“, istakao je Garibović i iskoristio ovaj značajan susret za razgovor o svemu onome što nas očekuje u veoma zahtevnom i izazovnom budućem periodu velikih infrastrukturnih projekata i radova, svakako neophodnih kako za Srbiju, tako i za železnicu.