Компанија „Србија Карго“ а.д. је данас, 29. децембра, потписала Уговоре о раду са последњих седам кандидата, који су у стални радни однос примљени у овој години. Они ће у извршним службама наше компаније почети да раде већ од сутра 30. децембра. Овога пута, у Сектор за вучу возова и ТКП, примљени су двојица машиновођа, који ће бити распоређени у Зајечар и Пожаревац, као и двојица прегледача кола, који ће посао обављати у Зајечару и Београду.

20201229_100546

У Сектор за саобраћај и транспорт запослено је двоје возовођа, са распоредом у Панчеву и Руми и један маневриста, са радним местом у Панчеву.

Подсећања ради, наша фирма је крајем октобра и почетком децембра у стални радни однос примила 20 младих колега, који ће, након шестомесечне стручне обуке и полагања теоријског и практичног испита, почети самостално да обављају послове маневристе, возовође, прегледача кола и машиновође. Као и претходна два пута и овим пријемом добили смо још једну девојку, на позицији возовође, што свакако разбија предрасуде о искључиво мушким пословима на железници.

20201229_103251

Оно што је карактеристично за готово све новозапослене колеге је да потичу из железничких породица, те железницу доживљавају као своју другу кућу, па самим тим имају и домаћински однос према њој.

Важно је да напоменемо да ће се тренд пријема нових кандидата и то свих нивоа квалификација у нашу компанију наставити и у наредној години. Нарочита пажња ће бити усмерена пријему млађих извршилаца, који би требало да унесу нову снагу компанији, енергичност и креативност, а самим тим ће и старосна структура Србија Карга бити знатно смањена.