Kompanija „Srbija Kargo“ a.d. je danas, 29. decembra, potpisala Ugovore o radu sa poslednjih sedam kandidata, koji su u stalni radni odnos primljeni u ovoj godini. Oni će u izvršnim službama naše kompanije početi da rade već od sutra 30. decembra. Ovoga puta, u Sektor za vuču vozova i TKP, primljeni su dvojica mašinovođa, koji će biti raspoređeni u Zaječar i Požarevac, kao i dvojica pregledača kola, koji će posao obavljati u Zaječaru i Beogradu.

20201229_100546

U Sektor za saobraćaj i transport zaposleno je dvoje vozovođa, sa rasporedom u Pančevu i Rumi i jedan manevrista, sa radnim mestom u Pančevu.

Podsećanja radi, naša firma je krajem oktobra i početkom decembra u stalni radni odnos primila 20 mladih kolega, koji će, nakon šestomesečne stručne obuke i polaganja teorijskog i praktičnog ispita, početi samostalno da obavljaju poslove manevriste, vozovođe, pregledača kola i mašinovođe. Kao i prethodna dva puta i ovim prijemom dobili smo još jednu devojku, na poziciji vozovođe, što svakako razbija predrasude o isključivo muškim poslovima na železnici.

20201229_103251

Ono što je karakteristično za gotovo sve novozaposlene kolege je da potiču iz železničkih porodica, te železnicu doživljavaju kao svoju drugu kuću, pa samim tim imaju i domaćinski odnos prema njoj.

Važno je da napomenemo da će se trend prijema novih kandidata i to svih nivoa kvalifikacija u našu kompaniju nastaviti i u narednoj godini. Naročita pažnja će biti usmerena prijemu mlađih izvršilaca, koji bi trebalo da unesu novu snagu kompaniji, energičnost i kreativnost, a samim tim će i starosna struktura Srbija Karga biti znatno smanjena.