Компанија „Србија Карго“ је данас, 30 октобра у стални радни однос примила 14 младих људи, од којих је на радно место возовођа запослено троје кандидата, на радно место маневриста два кандидата, затим три прегледача кола и шест машиновођа – техничара вуче. Поред чињенице да су кандидати веома млади, битно је и то да је једно место возовође заузела девојка.

ST-kolaz

Иако је пријем младог нараштаја велики и важан догађај за нашу компанију и заслужује свечано обележавање, ове године, поштујући препоруке Кризног штаба Владе Србије, кандидатима су уговори о раду уручивани појединачно и уз све мере предострожности. Уговоре о раду уручили су директор Сектора за ВВ и ТКП Саша Томић и директор Сектора за саобраћај и транспорт Жељко Тадић.

Sasa-kolaz

Осим речи добродошлице, директори су младим колегама поручили да се од њих очекује да буду професионалци, који ће на најбољи начин представљати своју компанију и своју струку. Са њиховим запослењем и запослењем подмладка у протеклом периоду, доказујемо да железница има будућност, а да ће држава стварати услове да се она и даље развија.

Велики број кандидата који се пријавио за конкурс, говори у прилог томе да је железница и даље веома интересантна и атрактивна. За већину кандидата који потичу из породице железничара, посао у “Србија Каргу” представља остварење сна, јер ће тако наставити породичну традицију, јер бити железничар значи имати прошлост и будућност.