tanja sajt slika

Упрскос чињеници да је овогодишњи Сајам TTBD (Transport and Traffic Business Days), који је тебало да се одржи у марту одложен, Савез студената Саобраћајног факултета, као организатор, дошао је на одличну идеју, како да ипак дође до његове реализације. Наиме, та иновативна идеја подразумевала је да се Сајам послова и пракси одржи на један савременији начин, путем виртуелне Платформе TTBD 2020. у периоду од 07. до 11. децембра.

Без обзира што смо сви љубитељи традиционалног сајма, који се одржава у просторијама Саобраћајног факултета, овај вид специфичног, виртуелног презентовања, показао се као веома успешан, како за бројне учеснике, међу којима већ традиционално запажено место има и наша компанија, тако и за заинтересоване студенте.

Због своје јединствености у начину одржавања, овогодишњи Сајам је био доступан свима, како студентима из области саобраћаја, логистике и телекомуникација из наше земље и земаља региона, тако и за студенте свих осталих сродних факултета, што је додатно учинило Сајам успешнијим у смислу посећености и интеракције између компанија и студената.

Ово је била сјајна прилика за студенте да упознају компаније које су водеће у својим областима и оставе им своју радну биографију, покажу и примене знања и вештине које годинама стичу, наметну се компанијама као будући инжењери. С друге стране, представници компанија су имали привилегију да препознају и одаберу најбоље студенте током одржавања радионица панел дискусија и трибина.

Свакако основни циљ сајма јесте повезивање студената са послодавцима и компанијама, као и пружање прилике да, у оквиру бесплатних трибина, прошире своја знања из различитих сфера, али и да се упознају са начином функционисања реномираних компанија у региону и чују како изгледа бити део таквог тима.