tanja sajt slika

Uprskos činjenici da je ovogodišnji Sajam TTBD (Transport and Traffic Business Days), koji je tebalo da se održi u martu odložen, Savez studenata Saobraćajnog fakulteta, kao organizator, došao je na odličnu ideju, kako da ipak dođe do njegove realizacije. Naime, ta inovativna ideja podrazumevala je da se Sajam poslova i praksi održi na jedan savremeniji način, putem virtuelne Platforme TTBD 2020. u periodu od 07. do 11. decembra.

Bez obzira što smo svi ljubitelji tradicionalnog sajma, koji se održava u prostorijama Saobraćajnog fakulteta, ovaj vid specifičnog, virtuelnog prezentovanja, pokazao se kao veoma uspešan, kako za brojne učesnike, među kojima već tradicionalno zapaženo mesto ima i naša kompanija, tako i za zainteresovane studente.

Zbog svoje jedinstvenosti u načinu održavanja, ovogodišnji Sajam je bio dostupan svima, kako studentima iz oblasti saobraćaja, logistike i telekomunikacija iz naše zemlje i zemalja regiona, tako i za studente svih ostalih srodnih fakulteta, što je dodatno učinilo Sajam uspešnijim u smislu posećenosti i interakcije između kompanija i studenata.

Ovo je bila sjajna prilika za studente da upoznaju kompanije koje su vodeće u svojim oblastima i ostave im svoju radnu biografiju, pokažu i primene znanja i veštine koje godinama stiču, nametnu se kompanijama kao budući inženjeri. S druge strane, predstavnici kompanija su imali privilegiju da prepoznaju i odaberu najbolje studente tokom održavanja radionica panel diskusija i tribina.

Svakako osnovni cilj sajma jeste povezivanje studenata sa poslodavcima i kompanijama, kao i pružanje prilike da, u okviru besplatnih tribina, prošire svoja znanja iz različitih sfera, ali i da se upoznaju sa načinom funkcionisanja renomiranih kompanija u regionu i čuju kako izgleda biti deo takvog tima.